Tratamentul terapeutic corect de îngrijire a pielii ar trebui să se orienteze spre toate ingredientele naturale

Tratamentul terapeutic corect de îngrijire a pielii depinde de afecțiunea pe care încercați să o tratați. Există o serie de companii care v-ar face să credeți că cremele sau loțiunile lor funcționează pentru orice. Este pur și simplu imposibil. Aici veți afla despre terapiile benefice pentru afecțiunile comune ale pielii.

Acnee
Unguentele cu peroxid de benzoil sunt de obicei recomandate pentru a accelera vindecarea petelor. Utilizarea unguentelor este „în regulă” atâta timp cât urmați cu cosmetice terapeutice o cremă hidratantă non-grasă. În caz contrar, peroxidul de benzoil va provoca roșeață, mâncărime, arsuri și uscăciune excesivă, ceea ce nu face decât să înrăutățească starea.

Retinoizii sintetici topici sunt uneori recomandați pentru cazurile severe de acnee, deși metoda de acțiune nu este bine înțeleasă. Există multe riscuri asociate cu cremele sintetice cu retinoizi. O alternativă mai bună este să folosiți o cremă care conține o sursă naturală sau retinoizi. Untul de shea și extractele de avocado sunt exemple.

Eczemă
Eczema este o afecțiune inflamatorie. Gudronul de cărbune este de obicei recomandat ca tratament. Este un compus mirositor neplăcut care poate fi toxic. Cercetările indică faptul că expunerea la reziduurile de cărbune poate crește riscul unei persoane de cancer și alte boli.

Untul de shea este un antiinflamator natural care miroase plăcut și se simte liniștitor. Ameliorează mâncărimea și disconfortul, promovând în același timp vindecarea.

Keratina funcțională este un alt tratament terapeutic de îngrijire a pielii pentru eczeme și alte afecțiuni inflamatorii. S-a dovedit științific că inhibă sau oprește procesul inflamator.

Riduri
Ridurile pot să nu fie inevitabile. Dacă luăm măsurile adecvate pentru a ne proteja pielea de expunerea excesivă la soare și de alte surse de daune ale radicalilor liberi, cum ar fi fumul de țigară, ar trebui să continuăm să arătăm la fel de tineri pe cât ne simțim pentru mulți ani de acum înainte.

Dacă ridurile sunt deja prezente, este posibil să le reducă. Este nevoie de timp și răbdare, cu excepția cazului în care doriți să faceți o operație estetică. Dar există creme terapeutice eficiente de îngrijire a pielii pentru reducerea ridurilor.

Retinoizii sintetici sunt singurul tratament prescris pentru riduri. Ele provoacă aceleași probleme pentru persoanele în vârstă ca și pentru adolescenții cu acnee.

Există alternative mai bune.

Particulele mici de coenzima Q10 s-au dovedit a fi eficiente pentru reducerea ridurilor și repararea daunelor solare. Antioxidantul funcționează prin repararea daunelor radicalilor liberi, ceea ce corpul a fost conceput pentru a face.

Pete de vârstă
Hidrochinona este recomandată în mod obișnuit pentru estomparea petelor de vârstă și pentru luminarea pielii. Nu mai este recomandată în Uniunea Europeană, deoarece cercetătorii au observat o incidență crescută a cancerului de piele în rândul utilizatorilor anteriori.

Extractul de rădăcină de iarbă de nuci extra-pone este un ingredient terapeutic de îngrijire a pielii dezvoltat de un producător german pentru reducerea petelor de vârstă și luminarea tenului. Nu este iritant și nu există riscuri asociate cu utilizarea sa.

Keratina funcțională, care a fost menționată mai sus, ar trebui să ajute și la luminarea petelor de vârstă. Cercetările au arătat că crește cantitatea de antioxidanți prezenți pe suprafața pielii, care ar estompa efectiv petele cauzate de expunerea la soare sau de toxinele din mediu.

Există multe alte produse terapeutice de îngrijire a pielii pentru multe alte afecțiuni. Ori de câte ori este posibil, cel mai bine este întotdeauna să faceți alegerea cea mai sigură și cea mai naturală.